<αρχική σελίδα>       
<επικοινωνία>       
<συνδέσεις>  
 
 
   Χώρες Ευθύνης > Αίγυπτος


Χρήσιμες πληροφορίες
Η Αίγυπτος είναι η πολυπληθέστερη αραβική χώρα με πληθυσμό που φτάνει τα 70 εκατομμύρια. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν είναι καλή με αρκετά υψηλό πληθωρισμό και ανεργία. Νόμισμα της χώρας είναι η Αιγυπτιακή Λίρα (EGP) και η ισοτιμία της (Ιούνιος 2008) είναι 1 € περίπου 8,3 EGP. Υπάρχει συνεχής αύξηση των ειδών διαβίωσης. Τα ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο είναι πολύ φθηνά. Το internet είναι δωρεάν για dial-up σύνδεση και φθηνότερο από ότι στην Ελλάδα για γρήγορη ADSL σύνδεση. Τα είδη διατροφής και ένδυσης κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα στην Ελλάδα.
Η τιμή ενός εισιτηρίου Κάιρο – Αθήνα μετ’ επιστροφής ή Κάιρο – Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής είναι 350 περίπου ευρώ. Αντίστοιχες είναι και οι τιμές για Αλεξάνδρεια. Η χώρα παρέχει μεγάλη ασφάλεια στους ξένους και δεν υπάρχει εγκληματικότητα.

Δικαιολογητικά

  1. Απαιτείται Visa για την είσοδο στη χώρα η οποία για τους κατόχους υπηρεσιακών διαβατηρίων πρέπει να εκδοθεί από την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα. Οι κάτοχοι τουριστικού διαβατηρίου μπορούν να προμηθευτούν Visa είτε από την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα είτε στο αεροδρόμιο και το κόστος της είναι περίπου 15 €
  2. Προϋπόθεση για την άδεια εργασίας και παραμονής είναι αρνητικό αποτέλεσμα σε εξέταση AIDS, η οποία γίνεται στην Αίγυπτο.
  3. Επίσης για την έκδοση άδειας εργασίας χρειάζεται ένα αντίγραφο πτυχίου και μια βεβαίωση της υπηρεσίας ότι έχετε περισσότερα από δύο χρόνια προϋπηρεσία στη Δημόσια εκπαίδευση.
Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αίγυπτο έχει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές μονάδες:

   
Copyright 2006 - Γραφείο Σ.Ε.Κ.