<αρχική σελίδα>       
<επικοινωνία>       
<συνδέσεις>  
 
 
   Χώρες Ευθύνης > Ισραήλ


Χρήσιμες πληροφορίες
Η γλώσσα επικοινωνίας είναι τα αραβικά και τα αγγλικά. Η οικονομική κατάσταση είναι αντίστοιχη της Ελλάδας. Υπάρχει συνεχής αύξηση των ειδών διαβίωσης. Το Πατριαρχείο προσφέρει στέγη και διατροφή στους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν καλές αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες (τραμ, λεωφορεία, τρένα). Η χώρα παρέχει ασφάλεια στους ξένους. Τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν περίπου 300 δολάρια με επιστροφή. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο ή τους σταθμούς των τρένων προς το κέντρο της πόλης κοστίζει περίπου 30 δολάρια. Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι σχετικά καλές. Τους θερινούς μήνες οι θερμοκρασίες φθάνουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι αυτό που έχουν και στην Ελλάδα.
Το ειδικό επιμίσθιο για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς είναι πολύ χαμηλό.

Δικαιολογητικά
Χρειάζεται Visa για την είσοδο στη χώρα.
Προκειμένου να μετατραπεί η τουριστική θεώρηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε άδεια παραμονής, θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως σε προκαθορισμένη συνάντηση στο Τμήμα Θεωρήσεων του Γραφείου Διοίκησης Πληθυσμού του Υπουργείου Εσωτερικών και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Συμπληρωμένη σχετική αίτηση.
  2. Υπηρεσιακό διαβατήριο, όπου η τελευταία είσοδος στο Ισραήλ θα πρέπει να έχει προηγηθεί κατά 10 τουλάχιστον ημέρες.
  3. Αποδεικτικό σημείωμα για τη συνάντηση.
  4. Βεβαίωση του Γενικού Προξενείου ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί είναι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι και καλύπτονται ασφαλιστικά από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ισραήλ.
  5. Βεβαίωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για το που θα διδάξουν.
  6. Βεβαίωση του Υπουργείου Θρησκευμάτων Υποθέσεων του Ισραήλ (αρμόδιος κ. Cesare Marjieh) ότι εγκρίνεται η διδασκαλία τους στα σχολεία του Πατριαρχείου.
  7. Αντίτιμο χορήγησης θεώρησης 330 Σέκελ κατ' άτομο.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα (τηλ. 009722 - 5619583, 5619584, Fax: 5610325) ώστε να ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης.

Επισημαίνεται ότι για όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς εκπαιδευτικούς, ισχύει βάσει νέας νομοθεσίας, πενταετές ανώτατο όριο για την συνολική παραμονή τους στο Ισραήλ.

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στo Ισραήλ έχει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές μονάδες:

   
Copyright 2006 - Γραφείο Σ.Ε.Κ.