<αρχική σελίδα>       
<επικοινωνία>       
<συνδέσεις>  
 
 
    Το Γραφείο> Συντονίστρια  

Από τον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα ως Συντονίστρια εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής με έδρα το Κάιρο η κα Κουμαριανού Μαρία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05.


Η Μαρία Κουμαριανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Λυών (DEA Γαλλικής Λογοτεχνίας) και του Στρασβούργου (Λογοτεχνική και Τεχνική Μετάφραση) και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό κύκλο του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διδάκτωρ Γαλλικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Λυών ΙΙ, Γαλλίας και διδάκτωρ Ανθρωπολογίας του Χώρου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διδάξει γαλλική γλώσσα και μετάφραση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ανήκει στο Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


Είναι συγγραφέας πέντε επιστημονικών βιβλίων και πολλών επιστημονικών άρθρων σε έγκριτά διεθνή περιοδικά, και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Υπηρέτησε ως Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Α΄ Αθήνας και διατελεί Συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

 

Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας.

 


 

   
Copyright 2006 - Γραφείο Σ.Ε.Κ.